
Notícia extreta de e-DIPLOMA Project
Fa unes setmanes va tindre lloc en la Universitat Tecnològica i Econòmica de Budapest la reunió del Consorci del Projecte e-DIPLOMA. Tal com es va anunciar en el seu moment, el Projecte e-DIPLOMA i els seus socis es van reunir en persona a la ciutat de Budapest per a debatre l’estat actual d’este fantàstic projecte. En el Consorci va participar Inmaculada Remolar, directora del INIT, i Rubén García Vidal, gestor de projectes del INIT.
Al llarg d’estos dies, cada responsable de WP va presentar els avanços realitzats en les seues àrees durant l’últim any. També vam tindre l’oportunitat de provar els prototips que estem desenrotllant, crear contingut per a xarxes socials, fomentar l’esperit d’equip i enfortir els vincles entre entitats, nacions i persones de tota la UE.
La reunió del Projecte e-DIPLOMA es va dividir en dos dies:
El primer dia , l’agenda va incloure tres temes principals, amb la finalitat d’avaluar l’efectivitat de les tecnologies immersives en educació, la co-creació amb els responsables polítics, l’explotació de resultats, la comunicació i la difusió. A més, el grup va tindre l’oportunitat de provar dos dels tres cursos innovadors que estem desenrotllant.
El segon dia de la reunió del Consorci del Projecte e-DIPLOMA en la Universitat Tecnològica i Econòmica de Budapest es va centrar en el tercer prototip desenrotllat per la Universitat Tecnològica de Delft i provat pels socis amb excel·lents resultats. A més, Kai Pota (Universitat de Tallinn), com a coordinador de les activitats de codisseny, va resumir les activitats realitzades en el segon any del projecte. Finalment, Kleovoulos Stylianou (Centre d’Innovació Social – CSI) i jo duem a terme un taller amb els socis utilitzant un joc de cartes dissenyat específicament per a esta ocasió (e-DIPLOMA Ethics Agent). El consorci es va dividir en grups i va debatre com es poden adaptar els diferents prototips per a integrar un valor ètic relacionat amb una persona amb determinades característiques. Este joc ha creat consciència sobre la necessitat de tindre en compte diferents valors ètics a l’hora de desenrotllar tecnologies i com emfatitzar la perspectiva centrada en l’ésser humà.
Esta trobada suposa l’inici del tercer i últim any del projecte, un període crucial per a aconseguir els resultats esperats i de gran impacte. Va ser una experiència molt enriquidora per a tots nosaltres i ens va permetre passar una bona estona treballant en un tema tan desafiador com l’ètica en les tecnologies.
Gràcies a tot l’equip per l’esforç i participació!
Inmaculada Remolar ( UJI )
Kai Pota ( Universitat de Tallinn )
Ricardo Marroquín ( Universitat Tecnològica de Delft) )
Rubén García ( Universitat Jaume I )
Carla Ayuso Molina ( Universitat Politècnica de València (UPV) )
Kleovoulos Stylianou ( Centre d’Innovació Social –CSI) )
Tania Trayanova ( Associació Europea per a la Innovació i el Creixement) )
Ricardo Fanó i Silvia Cordellini (Aris Formació i Busca )
Laszló Szécsi ( Universitat Tècnica de Budapest)
Dra. Elena Llorca Asensi ( UA – Universitat d’Alacant / Universitat d’Alacant )
Andrea Castelli ( Pluja d’idees )
María Ventura i Raquel Adanero García ( Fundació Universitat Jaume I -Empresa (VA SER-UJI) )